OTVORENA EVROPSKA NEDELJA MOBILNOSTI U KRUŠEVCU

Grad Kruševac dobitnik je nagrade Evropske nedelje mobilnosti 2019., u konkurenciji većih opština. Pobednički pehar Kruševcu uručio je Sem Fabrici, šef delegacije EU u Srbiji. „Kruševac je impresionirao žiri svojim širokim spektrom aktivnosti, podržanim snažnim učešćem građana i podrškom lokalne vlasti. Tokom Evropske nedelje mobilnosti 2019, gradskim ulicama udahnut je novi život bez automobila, ne samo u centru – koji su preuzeli pešaci – već i u predgrađima, gde su ljudi organizovali različite aktivnosti. Nakon uručenja pehara u Kruševcu je zvanično otvorena međunarodna manifestacija Evropska nedelja mobilnosti na nacionalnom nivou. Kruševac ima visoko postavljene ciljeve kada je u pitanju razvoj grada a ovo je priznanje je jedna od potvrda napora koje grad ulaže u ostvarenju te ideje. Učešće grada Kruševca u ovakvim manifestacijama je izuzetno važno, jer na taj način grad postaje primer drugima.

Dodeli ovog prestižnog priznanja prisustvovala je i potpredsednica Vlade Srbije i Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Pored šefa EU u Srbiji i potpredsednice Vlade, dodeli nagrade našem gradu ali i zvaničnom početku obeležavanja manifrestacije, prisustvovali su i Zamenik ambasadora Švedske Joakim Vern i generalni sekretar SKGO Đorđe Staničić.

Tema ovogodišnje manifestacije je “Mobilnost bez zagađenja za sve“. Cilj kampanje je da podstiče lokalne uprave širom Evrope da uvode i promovišu mere održivog saobraćaja i da ponude svojim građanima alternative upotrebi automobila. U Gradskoj upravi Kruševac uručene su zahvalnice svim učesnicima koji su dali doprinos organizaciji Evropske nedelje mobilnosti, a među dobitnicima je i naša medijska kuća “TV Jefimija”. Simbolično otvaranje manifestacije označeno je puštanjem balona.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.