ZA OSMAKE JE ZAVRŠENA ŠKOLSKA GODINA

Danas su svečano, uz trubače, pesmu, igru i poneku suzu radosnicu, osmaci u Kruševcu, njih 2056, proslavili poslednji nastavni dan svog osmogodišnjeg obrazovanja.

U prepodnevnim satima,uz vijorenje zastava i papirnih traka I po koju dimnu bombu budimo iskreni, u školskom dvorištu spremno su dočekali dolazak trubača. A onda je krenulo slavlje za pamćenje, koje su pored njihovih mlađih drugara, posmatrali nastavnici, roditelji i poneki član porodice. Za male maturante ovo je bio događaj za pamćenje, prvi završen jedan ciklus u životu. Školu će, kažu, pamtiti po dobrim drugarima i drugarskim šalama. Mada je došao kraj osnovnoj školi, tome se ipak svi raduju, ali sa malenom primesom sete. Tri meseca prošle i većinu ove školske godine đaci su pohađali online ili nastavu po kombinovanom modelu. Produžen je zimski raspust, deca prinudno napustila klupe i u martu, sve uslovljeno lošom epidemiološkom situacijom. Osmaci su poslednju školu svog osnovnog obrazovanja pohađali podeljeni u dve grupe, po kombinovanom modelu, odlazeći u školu svaki drugi dan. U aprilu su polagali probni Završni ispit, a uoči zvaničnog Prijemnog koji će se realizovati krajem juna.

Izbor budućeg poziva malih maturtanata je uslovljen ostvarenim uspehom u 6., 7. i 8. razredu i poenima koje budu imali na Završnom ispitu u poslednjoj nedelji juna.