OPŠTA STOPA KRIMINALA U PADU, ALI POSLA IMA

Policija u Srbiji, kao i komunalna milicija, od uvođenja vanrednog stanja imaju posla. Ali, pritvori nisu puni osumnjičenih kriminalaca, dilera i koruptivnih direktora već običnih građana koji krše policijski čas, meru izolacije, šire paniku i lažne vesti… Od dana uvođenja vanrednog stanja u Srbiji, policija je podnela oko 3.000 prekršajnih i krivičnih prijava protiv građana zbog kršenja mera koje je država uvela u cilju sprečavanja širenja virusa korona. U svemu ovome, svetla tačka je da je procenat opšteg kriminala u padu. Pripadnici kriminalnih klanova su u karantinu. Kada je reč o redovnim aktivnostima policije u vanrednom stanju, stopi kriminala i porodičnom nasilju, zabeležen je pad opšteg kriminala, a policija garantuje zaštitu svakoj ženi u slučaju nasilja u porodici i tokom ove situacije.

 

Sa druge strane, komunalna milicija ima dosta obaveza i pune ruke posla ovih dana, naročito kada je reč o nelegalnoj seči drveća u šamama. I tokom vanrednog stanja u Komunalnoj miliciiji evidentirano je više remećenja javnog reda i mira. Najstariji Kruševljani, stariji od 65 godina u petak ujutru između 4 i 7 sati obaviće svoju kupovinu, kada će trgovine i apoteke u gradu biti otvorene samo za ovu populaciju građana. Dežurstva i ovom prilikom sprovodiće Komunalna milicija Kruševca.

 

Što se tiče kontrole saobraćaja tokom vanrenog stanja, Saobraćajna policija Policijske uprave Kruševac sve aktivnosti sprovodi po ustaljenom planu. Građani koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva imaju mogućnost da se kreću svojim radnim mašinama i tokom takozvanog policijskog časa. Sa postepenim ukidanjem mera zabrane Saobraćajna policija će morati da pojača kontrolu saobraćaja na ulicama. Pripadnike policijske uprave u Kruševcu u predhodnih gotovo mesec ipo dana vanrednog stanja posećivali su i privrednici i građani koji su želeli da im kroz određene donacije iskažu zahvalnost.