ONLINE NASTAVA I ZA STARIJE OSNOVCE OD PONEDELJKA

Pored srednjoškolaca koji će nastaviti da idu onlajn, od sledeće nedelje i stariji razredi osnovnih škola prelaze na onlajn nastavu. Ova odluka doneta je na današnjoj sednici Kriznog štaba.

Nova sednica Kriznog štaba najverovatnije biće održana u ponedeljka, rekao je danas Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo posle sednice Kriznog štaba. “Prema analizi medicinskog dela štaba situacija je vanredna. Imamo sad već jedan period blagog povećanja zaraženih, a prognoze su da će taj broj rasti. Ono što je dobro jeste da nije eksponencijalno izražen i da neće biti naglog skoka. To je posledica vakcinacije i što veći deo građana poštuje mere. Mi do sada imamo oko 700.000 revakcinisanih građana, a oko 1.800.000 doza je data. Otvaraju se i novi vakcinalni punktovi. Uz apel za poštovanje mere najvažnije za nas je da se građani vakcinišu”, rekao je Gojković.

Sledeći vikend na teritoriji Srbije biće zatvoreno sve osim prehrabmbenih prodavnica, apoteka i benzinski pumpi, rekao je Gojković. “Za ovaj vikend sve manifestacije su suspendovane. Za sledeću nedelju se nastavlja onlajn nastava za srednju školu, a u sradnji sa Ministarstvom prosvete učenici viših razreda osnovnih škola će isto ići na onlajn nastavu, dok učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola će nastaviti da idu kako su i išli. U ponedeljak očekujemo novu sednicu kada ćemo govoriti o novim merama koje će važiti tokom sledeće nedelje”, dodao je.