OKUPLJANJE GRAĐANA NA BRUSKOM PUTU POSLE NESREĆE

Oko ponoći, poslednje junske noći, u Kruševcu se, na Bruskom putu, kod skretanja za Mudrakovac, dogodila teška saobraćajna nesreća. Dogodila se tragedija. Skoro na istom mestu kao pre dve godine. Ponovo. Ovoga puta trojica mrtvih na licu mesta. Do direktnog sudara je došlo najverovatnije zbog nepažnje, možda i brzine, jer u tom delu gde su se sudarili, ulica iz duplih traka prelazi u magistralni put.

Te noći direktno su se sudarili audi i ford. Poginuli su vožač forda Milan – 29 godina, otac sedmogodišnje devojčice; suvozač Aleksandar – 28 godina, Aleksandrova supruga je trudna; putnik na zadnjem sedištu Anđelko – 53 godine. Audi je vozio devetnaestogodišnji Ilija kome je određeno policijsko zadržavanje nakon udesa, za krivično delo „Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja“. Vatrogasci su prvi stigli na mesto nesreće ali nisu mogli ništa da urade, sem da konstatuju smrt trojice putnika u “fordu”.

U subotu popodne 01. jula, u 18 sati, meštani su se okupili na spornom delu saobraćajnice i tražili pooštravanje režima saobraćaja na pravcu od Kruševca ka Lipovcu. Okupljeni građani razišli su se oko 19.30. Skup je protekao mirno, bez incidenata i bez zatvaranja puta.