OFORMLJEN KOORDINACIONI TIM ZA IZRADU PLANA RAZVOJA GRADA KRUŠEVCA

Održana je konstitutivna sednica Koordinacionog tima za izradu Plana razvoja grada Kruševca za period 2023-2030. godine. Koordinacioni tim čine predstavnici Grada Kruševca, kao i predstavnici relevantnih institucija u oblasti infrastrukture i održivog urbanog razvoja, lokalnog ekonomskog razvoja, zaštite životne sredine, društvenog razvoja i javne bezbednosti. Koordinacionim timom rukovodi gradonačelnik grada Kruševca.

Na sednici Koordinacionog tima je razmatran proces izrade Plana razvoja grada Kruševca. Naime, Grad Kruševac je potpisao Sporazum o razumevanju sa Stalnom konferencijom gradova i opština na izradi Plana razvoja Grada, koji se odnosi na sprovođenje Paketa podrške za izradu plana razvoja, a koji je odobren na osnovu sprovedenog javnog poziva u okviru Programa EU EXCHANGE 6 – “Povećanje kredibiliteta planiranja, programskog budžetiranja i kontrole javnih rashoda na lokalnom nivou u Srbiji”. Paket podrške obuhvata stručnu podršku u svim fazama izrade plana razvoja.

Koordinacioni tim je imenovao i tematske radne grupe koje će raditi na izradi Plana razvoja grada Kruševca za period 2023-2030. godine.