ODRŽAN SAJAM „SOCIJALNO PREDUZETNIŠTVO U RASINSKOM OKRUGU“

CENTAR ZA SOCIJALNO PREDUZETNIŠTVO Kruševac formiran je krajem prošle godine u funkcionalnom okviru udruženja Evrokontakt sa ciljem da podrži postojeće i motiviše buduće preduzetnike kojima profit nije primarni cilj u njihovom poslovanju, već želja da se ostvari pozitivan uticaj i rešavaju odredjeni problemi u lokalnoj zajednici kroz poslovne ideje i poslovanje po modelu socijalnog predutništva.

Osim što Udruženje Evrokontakt realizuje mnogobrojne aktivnosti koje su usmerene na podršku u razvoju socijalnog preduzetništva u vidu edukacija, istraživanja, bavi se i promocijom ove grane, a SAJAM SOCIJALNOG REDUZETNIŠTVA KOJI JE danas otvoren u Kruševačkom pozorištu jedan je od načina da proizvodi i usluge koje pružaju socijalni preduzetnici dodju do što većeg broja gradjana.

U saradnji sa Udruženjem Etno Rasina, 15 izlagača iz Rasinskog okruga, predstavilo je rukotvorine, proizvode starih zanata i umetničke radove na sajmu koji će u Kruševačkom pozorištu biti otvoren do utorka 25. septembra.