ODREĐEN PRITVOR ZBOG LAŽNE DOJAVE O BOMBI

Jutros je postupajući sudija kruševačkog Osnovnog suda, doneo Rešenje o određivanju pritvora do 30 dana za lice sa inicijalima R.T. iz Bačkog Gradišta, staro 33 godine, a po predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu, zbog osnovane sumnje da je ta osoba izvršila krivično delo „izazivanje panike i nereda“. R.T. se sumnjiči da je pre dva dana, oko 12.30 sa mobilnog telefona pozvao Osnovni sud u Kruševcu i dostavio informaciju da je u toj zgradi podmetnuta bomba, za šta je kasnije utvrđeno da je anonimna prijava bila lažna.

Policijskom istragom je utvrđeno da je odmah posle poziva iz telefona izvadio i bacio karticu sa brojem sa kog je poziv upućen. Međutim, efikasnom akcijom kruševačke Policije lice je identifikovano posle samo par sati i uhapšeno na teritoriji Temerina, a zatim je sprovedeno u Kruševac. Kako smo saznali od predsednika Osnovnog suda u Kruševcu, Slobodana Ivanovića, koji nam je i potvrdio informacije o preduzetim merama, predviđena kazna za navedeno krivično delo je do 3 godine zatvora.

Podsetimo da su ovom prilikom, u sredu posle lažne dojave, u najkraćem roku evakuisani svi zaposleni i prisutne stranke iz zgrade Suda u Kruševcu.

U ovom objektu, u centru Kruševca, smešteni su Osnovni i Viši sud, kao i Osnovno i Više javno tužilaštvo.