OD VREMENSKIH USLOVA ZAVISI POČETAK SEZONE, U KRUŠEVCU SE NASTAVLJAJU TOPLE PROBE

Grejna sezona neće početi kako je bilo planirano 15. oktobra, zbog toga što se u narednom periodu očekuju visoke temperature, objašnjavaju iz Vlade Srbije. Iz državnog vrha objašnjavaju da su toplane spremne za početak grejne sezone.

Iz Vlade Srbije u četvrtak popodne je stigao odgovor da će se grejna sezona odložiti. Mandatarka Ana Brnabić je izjavila da je doneta odluka da će se početak grejne sezone pomeriti, u skladu sa vremenskim uslovima i opštom situacijom sa energentima u svetu i u našoj zemlji. Podsećamo, grejna sezona je trebala da počne zvanično u subotu, 15. oktobra.

Procene Hidrometeorološkog zavoda Srbije su takve da će u sledećih sedam dana temperature biti sigurno iznad proseka, maksimalne dnevne čak i do 25 stepeni.

Kruševačka “Gradska toplana”, njen centralni toplovodni izvor, kotao na ugalj, nastavlja sa toplim probama. Ložiće se i na dalje 24 sata, a intenzitet loženja usklađivaće se sa vremenskim uslovima. Što se dislociranih kotlarnica tiče, na lokacijama u naselju Bare, u Pejtonu i Rasadniku, one će u skladu sa preporukom Vlade Srbije raditi ograničeno, ponovo u skladu sa vremenskim uslovima i grejanje će biti puštano u jutarnjim i večernjim satima.

Vremenski uslovi će naročito dirigovati rad dislocirane kotlarnice u naselju Pejton, budući da se u njoj kao energenti koriste lož ulje i gas, a s obzirom na trenutno visoke cene ovih energenata.