Skip to content

OD DANAS U SRBIJI OnLine TEST SAMOPROCENE

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić saopštila je da je u našoj zemlji danas počeo da radi Test samoprocene na COVID-19, a sistem funkcioniše na bazi jednostavnog logovanja putem ličnog broja zdravstvenog osiguranika i broja zdravstvene kartice, a objavila je Vlada Srbije.

 

Brnabić je navela da je cilj tog sistema da se smanje gužve i čekanja i ubrza proces lečenja. Ona je objasnila da se nalazi automatski šalju na radne liste lekarima u COVID-19 ambulantama formiranim pri domovima zdravlja (24 časa). Ovo je borba svakog pojedinca za celo naše društvo i pobedićemo samo zajedno, napisala je premijerka, uz poruku #ostanitekodkuće.

 

Brnabić je takođe postavila i link https://www.e-zdravlje.gov.rs/landing/ i uputila na sajtove https://covid19.rs i https://chats.viber.com/covid19info. Na sajtu eZdravlje Ministarstva zdravlja postavljeno je COVID-19 obaveštenje, u kojem se navodi da se u algoritmu postupanja sa licem kod koga je postavljena sumnja na infekciju virusom, definišu obaveze lekara doma zdravlja u sistemu nadzora nad COVID-19, gde svaki dom zdravlja treba da omogući direktnu komunikaciju osobe sa sumnjom na COVID-19 sa lekarom. Portal eZdravlje, između ostalog, omogućava da popunite samoprocenu na infekciju koronavirusom, na osnovu koje ćete dobiti smernice o daljem postupanju i direktnu elektronsku komunikaciju sa respiratornim ambulantama iz sistema nadzora, gde ćete moći da postavljate pitanja u vezi sa ovim virusom.

 

Da bi se pristupilo funkcijama portala potrebna je prijava i registracija koju je moguće obaviti na tri načina. Jedan je prijava preko podataka sa kartice zdravstvenog osiguranja, koji omogućava pristup ograničenim funkcijama portala eZdravlje, koje se tiču samo COVID-19 samoprocene i komunikacije sa respiratornim ambulantama. Drugi je registracija naloga i prijava preko Portala eZdravlje – odabirom opcije „Otvori nalog“ kreirajte profil i prijavite se sa svojim podacima, koja omogućava pristup svim funkcijama portala. Treći je prijava preko eID.gov.rs, jedinstvenog državnog sistema za autentikaciju građana u svim sistemima eUprave, gde drugi i treći stepen autentikacije omogućavaju pristup svim funkcijama portala.

Copyright © 2024. Jefimija TV, Kruševac. Sva prava zadržana.   |   Izrada sajta i hosting: Hosting-Srbija