OBELEŽENI DAN I SLAVA MINISTARSTVA UNUTRAŠNJIH POSLOVA

Sečenjem slavskog kolača u prisustvu predstavnika gradske vlasti, pripadnika Policijske uprave i sveštenstva kruševačke Eparhije, u prostorijama Policijske uprave Kruševac obeležen je drugi dan Svete Trojice, koja se praznuje tri dana. Načelnik kruševačke Policijske uprave istakao je u svom obraćanju da je bezbednost građana prioritet svih pripadnika policije.

Povodom dana policije i dana Ministrastva unutrasnjih poslova pripadnici Policijske uprave Kruševac su organizovali različite aktivnosti. Inače Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na svetu Trojicu, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, pripadnici Policijske uprave Kruševac održali su u subotu u centru grada na platou isprd zgrade “Kocka”, taktičko-tehnički zbor. Prikazana su vozila i deo opreme koje policija koristi za izvršavanje zadataka.

Takođe, povodom Dana ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije na borčevom stadionu je u petak odigrana humanitarna utakmica. Iako je revijalna humanitarna utakmica između FK Trajal i pripadnika Policijske uprave Kruševac završena rezultatom 2:0 za ekipu Trajala, policijska ekipa je postigla cilj ovog sporstkog okupljanja. Uz sportski duh, dobro druženje i igru, kolege navijači i građani prikupili su 60.000 dinara, a FK Trajal će uplatiti 50.000 dinara za naše drage sugrađanke Kristinu Blagojević i Katarinu Arsić.