OBELEŽEN DAN ZNAKOVNOG JEZIKA I MEĐUNARODNA NEDELJA GLUVIH

U prostorijama Kruševačke organizacije gluvih i nagluvih obeležen je Dan znakovnog jezika u okviru Međunarodne nedelje gluvih. Međunarodni dan znakovnog jezika obeležava se zajedno sa Međunarodnom nedeljom gluvih i nagluvih, u kojoj se poslednje sedmice septembra kroz niz programa i manifestacija predstavljaju aktivnosti iz sveta tišine, te skreće pažnja javnosti na potrebe osoba oštećenog sluha i njihova prava da funkcionišu bez teškoća.

Kruševačka organizacija gluvih i nagluvih koja broji oko sto članova kroz različite aktivosti obeležava nedelju posvećenu licima sa oštećenim sluhom. Članovi organizacije gluvih i nagluvih ugostili su učenike O.Š. „Vuk Karadžić“ koji su se upoznali sa znakovnim jezikom i i načinom komunikacije sa osobama koje imaju oštećen sluh.

Kada je reč o radnom angažovanju osoba sa oštećenim sluhom, situacija je značajno poboljšana u odnosu na ranije i zakonski regulisana, što doprinosi socijalizaciji i uključivanju u sve sfere društvenog života gluvih i nagluvih lica.