NOVIH 105 INFICIRANIH, NEMA PREMINULIH!!

Prema najnovijim podacima, u Srbiji su zabeleženo je još 105 slučaja koronavirusa tokom poslednja 24 sata. Ukupno su koronavirusom inficirane 11.024 osobe u Srbiji. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 5.998 osoba. U Republici Srbiji, do danas, testirane su ukupno 209.797 osobe. Hospitalizovano je 744 pacijenata, na respiratorima je 12 osoba. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 237. Procenat smrtnosti u Srbiji od koronavirusa iznosi 2,15%.

 

U prethodna 24 sata nijedan pacijent nije preminuo od kovida 19. Ovo je prvi dan bez novih žrtava u našoj zemlji u skoro dva meseca, još od 24. marta.

 

Iako je ukinuto vanredno stanje, nisu ukinute vanredne mere. Epidemiolozi poručuju da je i dalje potrebno održavati fizičku distancu, izbegavati kontakte i nositi opremu tamo gde je to potrebno. Takođe, od danas će biti liberalnije mere na granicama.

 

Takođe, od danas će biti liberalnije mere na granicama. Svi koji ulaze u Srbiju nisu više obavezni da imaju negativan test na koronavirus, niti dozvolu komisije. Tu odluku usvojila je Vlada Srbije na preporuku Kriznog štaba. Svim osobama koje ulaze na teritoriju Srbije biće uručivana zdravstvena upozorenja.