NOVEMBAR PREPUN KULTURNIH DEŠAVANJA /video

Kulturni centar Kruševac pripremio je izuzetno zanimljive kulturne sadržaje za novembar. Sve počinje susretom sa Snežanom Radojičić, profesorom književnosti koja je autor knjige koja opisuje njenu posetu Severnoj Koreji sa podnaslovom “Putovanje po zemlji Kim Džong Una”. Promocija knjige “Severna Koreja – Putovanje po zemlji Kim Džong Una”, zakazana je za sredu, 07. Novembar od 19.00 sati u Beloj Sali Kulturnog centra Kruševac.

 

Časopis “Putevi kulture” sa temom “Hrabrost” imao je svoju promociju na nedavno održanom sajmu knjiga I izdavaštva Rasinskog okruga, a u utorak 13.novembra imaće svoju promociju i u kući Đure Jakšića u Beogradu. 26.novembra od 20.30 u Beloj Sali KCK, saradnik i prijatelj KCK Mario Liguori, profesor na novosadskom Univerzitetu, rođeni Italijan, prestaviće kruševačkoj čitalačkoj publici svoju knjigu “Ideja Napulja”. Međunarodna manifestacija “Noć pozorišta”, po prvi biće realizovana u kruševačkom kulturnom centru a na ideju Lidije Užarević, koordinatorke programa KCK.

 

Docent muzičke akademije u Kosovskoj Mitrovici, Kruševljanin Andrija Blagojević, po tradiciji u Galeriji Milića Od Mačve, predstaviće se I ove godine kombinacijom predavanja i koncerta kompozicija za klaritet, koje su uglavnom pisali kompozitori 20. veka, na koncertu u petak, 16.novembra. Poslednji ovogodišnji koncert klasične muzike, 13. po redu, 13.decembra, prirediće mladi talenti muzičke škole iz Ćuprije.