NOVA MANIFESTACIJA ZA LJUBITELJE VINSKE KULTURE

Ovog leta u Vrnjačkoj Banji po prvi put organizuje se jedan sasvim drugačiji događaji koji za centralnu temu ima proizvodnju i distribuciju poznatih i novih vinskih ukusa.

Manifestacija je promotivno-edukativnog karaktera i trajaće dva dana, tokom 13. i 14. avgusta, u parku kod Muzičkog paviljona.

Vrnjačka Banja kao poznata turistička destinacija na  vinsku mapu Srbije kročila je međunarodnim uspesima lokalne vinarije Grabak, a ovog leta će ugostiti najbolje vinare Srbije na ozbiljno osmišljenoj platformi vinskog festvala na atraktivnoj lokaciji u hladovini parka i neposrednoj blizini Vrnjačke reke.

Prema zamisli organizatora tačno 40 izlagača predstaviće svoje atribute, od toga pet proizvođača prirodnih rakija, 30 poznatih srpskih vinarija, dok region predstavljaju vinski giganti Plantaže 13. jul i Tikveš, a inostranu scenu firma Delice. Gastronomski segment festivala činiće pet štandova sa delikatesima.

Vrnjački festival vina  ima i bogat edukativni karakter kad je vinska kultura u pitanju. Prvog dana festivala radionicu na temu Prokupac, velika sorta Srbije održaće Dejan Živkoski Predsednik SERSA, dok će umetnost uživanja u cigarama otkrivati somelijer Zdravko Brkić. Narednog dana somelijer Mihajlo Kostić održaće besplatnu obuku prijavljenih ugostiteljskih radnika iz Vrnjačke Banje na temu Servis vina.

Festival će tokom oba dana biti otvoren za posetioce od 16 do 22 sati. Cena ulaznice je 600 rsd i uz ulaznicu se dobija vinska čaša koja se može zadržati ili ostaviti. Cena je ista, a predviđen je i bogat muzički program tokom trajanja manifestacije.

Događaj posetiocima nudi mogućnost degustacije najboljih vina, rakija i gastronomskih specijaliteta ovog podneblja.