„NEBO SE OTVORILO, STADION JE EKSPLODIRAO“

Na današnji dan, pre tačno 27 godina Crvena zvezda napravila je pretposlednji korak ka najvećem uspehu u istoriji našeg fudbala.

Najtrofeniji srpski klub je 24. aprila 1991. godine eliminisao minhenski Bajern u polufinala Kupa šampiona, da bi potom u mitskom finalu na stadionu ‘Sveti Nikola’ u Bariju trijumfom nad Olimpikom iz Marseja ušao u društvo 21 kluba osvajača današnje Lige šampiona. Posle pobede u prvom meču u Minhenu, što je bio prvi poraz Bavaraca posle 36 uzastopnih mečeva bez poraza, pred više od 80.000 gledalaca na Marakani usledio je pravi triler.
Iako je dobro počelo po crveno-bele, pošto je Siniša Mihajlović iz slobodnog udarca u 26. minutu savladao Rajmonda Aumana, malo je nedostajalo da Jirgen Koler, Klaus Augentaler, Štefan Efenberg, Brajan Laudrup i drugovi šokiraju i rastuže sve u regionu tog dana.
Međutim, Stevan Dika Stojanović pravi najveći kiks u karijeri time što mu lopta posle, činilo se, bezopasnog šuta Augentalera iz slobodnjaka prolazi kroz noge za izjednačenje, da bi samo pet minuta kasnije, u 66. minutu, Manfred Bender doneo potpuni preokret Nemcima i rezultat koji vodi u produžetke. I, delovalo je da će zaista biti tako, ali je onda usledila akcija koju svaki navijač Zvezde ume da izdeklamuje u po dana i po noći – akciju na ulasku u nadoknadu, posle koje se čulo:

„Nebo se otvorilo, a stadion je eksplodirao“ !!