NAREDNIH SEDAM DANA “U MINUSU”, LEDENI TALAS I U MARTU??

U narednih nedelju dana očekuje nas izuzetno hladan period u kojem temperatura ni u najtoplijim dnevnim intervalima neće prelaziti u plus. Prema poslednjim prognozama meteorologa to bi mogao biti najhladniji talas ove zime, u kojoj nismo imali duži vremenski period sa temperaturama ispod nule. Veće zahlađenje već je počelo juče, a od danas kreće period hladnog talasa koji će trajti sedam dana.

“Sve do 18. februara nas očekuju ledeni dani. Biće mnogo mraza, ali relativno malo snega, više samo na planinama. Zabeleće se i u gradovima, biće barem nekoliko centimetara belog pokrivača. Najtoplije će biti jutro, a onda nas oko podneva ili u popodnevnim satima, zavisno od dela zemlje, očekuje naglo zahlađenje, počeće prvo kiša koja će preći u sneg”, rekao je Nedeljko Todorović, meteorolog iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda za TV K1.

Temperature će biti niže od uobičajenih za ovo doba godine.

“Narednih nedelju dana će najniže temperature da budu od -10 do -4, a preko dana od -4 do nule, lokalno i niže. Od 18. februara se očekuje otopljavanje i temperature oko 10 stepeni. Ipak, u martu bi trebalo očekivati još jedan hladan talas, ali se sada ne može precizno reći da li će tada biti snega ili ne. U svakom slučaju ove godine ćemo imati više snega nego prošle zime”, zaključio je Todorović.

Izvor: blic.rs