NAJAVA ČETVRTOG KRUŠEVAČKOG POLUMARATONA

U Gradskoj upravi Kruševac, na konferenciji za novinare, najavljeno je održavanje Četvrtog kruševačkog Generali polumaratona. Ovu sportsku manifestaciju koja će se održati u nedelju 17. marta podržao je i Atletski savez Srbije. Organizator polumaratona je Atletsko rekreativni klub Maratonac a pokrovitelj manifestacije je grad Kruševac, uz podršku lokalnih preduzeća i ustanova. Angažovani su volonteri iz Crvenog krsta i učenici izviđači.

 

Za polumaratonsku trku na 10 km do sada se prijavilo 936 učesnika iz 7 zemalja: Makedonija, Crna Gora, BiH, Hrvatska, Nemačka, SAD i Srbija, što je rekordan broj u odnosu na ranije godine. Ono što je posebno značajno što će promovisati Kruševac kao grad sporta je održavanje Državnog prvenstva na 10 km u organizaciji Atletskog saveza Srbije. Za ovu trku prijavljeno je 65 atletičara, koji će trčati na sertifikovanoj stazi. Pored takmičarskih trka biće održane i dve revijalne, trka zadovoljstva na 5 km i trka “Dečiji osmeh” koja se trči od Trga kosovskih junaka do pozorišta.

 

Učešće, kao i ranijih godina, u polumaratonu uzeće i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, kao i kruševački favorit, inače u trenažnom procesu za maraton, Nenad Živković.