MUP: OPREZNO PRILIKOM KUPOVINE PUTEM INTERNETA NA „CRNI PETAK“

Ministarstvo unutrašnjih poslova upozrilo je građane da budu oprezni prilikom uzimanja u obzir primamljivih ponuda i online kupovina povodom „crnog petka“, odnosno poslednjeg petka u novembru kada mnogi prodavci nude popuste.

Ministarstvo je poručilo građanima da dobro provere internet adresu sa koje kupuju, i da ne plaćaju na stranicama koje su dobili putem linka ili društvenih mreža.

Sajt preko kojeg se vrši prenos podataka mora biti zaštićen, a pri online kupovini treba koristiti HTTPS i SSL protokole. Online plaćanje je preporučljivo samo tamo gde je ferifikovano od strane Visa ili MasterCard kompanija.

Građani se posebno upozoravaju da potake o svojoj kartici ne šalju putem elektronske pošte, niti da pristaju na zahteve onih koji im traže da pošalju fotografiju prednje i zadnje strane platne kartice. „Gotovo sigurno je u pitanju pokušaj prevare“, poručuju iz MUP-a. Dodaju da kada građani na internetu naiđu na nešto što je „mnogo dobro da bi bilo realno“, razmisle više puta pre nego što se odluče za kupovinu.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.