MOZZART DONIRAO OPREMU ŽFK NAPREDAK

ŽFK Napredku iz Kruševca nedavno je dobio dresove. Iz  kruševačkog ŽFK Napredak poručuju: „Bilo bi dobro da javnost vidi koliko žene dobro igraju. Hvala Mozzartu što nas promoviše i pomaže donacijom opreme“.

Prvo Svetsko prvenstvo za žene u fudbalu organizovano je u novembru 1991. godine, a za tri decenije je popularizovano do te mere da je poslednje finale uživo pratilo skoro 60.000 ljudi. Gde su srpske fudbalerke u toj priči? Primer nekadašnjeg trostrukog šampiona države dobro oslikava položaj dama u sportu koji će svaki navijač na ovim prostorima nazvati muškim. ŽFK Napredak je sa trona krenuo pravo ka gašenju, ali je zahvaljući ljubiteljima sporta ipak opstao. Podrška sad stiže i od kompanije Mozzart.

  • Akcija Novi dresovi za nove šampione je od velikog značaja za promociju ženskog fudbala u Srbiji, što nam je izuzetno potrebno u ovom trenutku. Naš klub ima veliku tradiciju i ostavio je značajan trag u ženskom fudbalu, a sada u novoj opremi želimo da nastavimo putem koji su nam utabale starije generacije. Imamo dodatni podstrek za nove pobede – naglasio je Emil Đorđević, predstavnik kruševačkog tima koji se takmiči u Prvoj ligi Srbije.

ŽFK Napredak trenutno okuplja 50 devojaka od 12 do 30 godina, u dve takmičarske ekipe, a iz ovog trofejnog kluba apeluju da se još više radi na popularizaciji ženskog fudbala.

„Bilo bi dobro da imamo i prenose naših utakmica, kako bi javnost videla koliko dobar fudbal igraju žene širom Srbije“, istakao je Đorđević, uz podsećanje da su za ŽFK Napredak igrale sadašnje reperezentativke Srbije u fudbalu Marija Radojičić i Andrijana Trišić.

Kompanija Mozzart podiže svest o jednakosti u sportu kroz niz akcija, pa i donacijom dresova. Pored kruševačkog tima, regionalni lider u igrama na sreću pomogao je još 12 ženskih klubova iz raznih sportova – ŽRK Metalac Valjevo, ŽRK Naisa, ŽOK Smederevo, ŽRK Petrovaradin, ŽFK Karađorđe, ŽFK Radnički 1923, ŽRK Košutnjak Čačak, Ženski odbojkaški klub Ki0230, ŽFK Plava Zvezda Kragujevac, ŽOK Carina, ŽFK Požega i ŽFK Napedak.