MOJ POLICAJAC

Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo , naziv je projekta koji realizuju ministratvo unutrasnjih poslova i ministarstvo prosvete , a koji je danas predstavljen u OŠ Dragomir Marković u Kruševcu.

Projekat ima za cilj podizanje bezbednosti dece u skolama na najviši nivo, ali i edukaciju najmladjih o faktorima rizika koji mogu da ugroze njihovu bezbednost u realnom ali i virtualnom svetu. S tim u vezi u zavisnosti od uzrasta dece ralizuju se različite aktivnosti kako bi se deci približio rad policijskih službenika i razvilo poverenje da u slučaju problema mogu da se obrate školskom policajcu. U školskom dvorištu OŠ Dragomir Marković pripadnici policije opšte nadležnosti , saobraćajne policije, vatrogasci spasioci predstavili su učenicima nižih razreda opremu, vozila i razgovarali sa njima o bezbednom ponašanju.

Policijski službenici PU u Kruševcu svakodnevno su angažovani u svih 57 osnovnih i srednjih škola na teritoriji Rasinskog okruga kako bi učenici mogli bezbedno da obavljaju školske aktivnosti i ravijaju se u bezbednom okruženju – istakao je načelnik PU Ivan Milenković.