MINISTARSTVO PROSVETE: PRODUŽAVA SE RASPUST

Ministarstvo zdravlja dalo preporuku Ministarstvu prosvete da se produži zimski raspust. Nakon toga, ministarstvo prosvete je odlučilo: produžava se raspust. Raspust će biti produžen za sedam dana, odnosno do 24. februara na celoj teritoriji Srbije.

 

Preporuka Ministarstva zdravlja o produženju raspusta je data kako bi se smanjilo širenje virusa gripa, jer je u više okruga Srbije prijavljena epidemija gripa. Podsetimo, odlukom pokrajinske vlade u Vojvodini je, zbog epidemije gripa, obustavljen rad svih škola i vrtića. Đaci koji škole pohađaju na teritoriji Vojvodine krenuli su u drugo polugodište još sredinom januara, jer im je i raspust počeo ranije nego u ostalom delu Srbije. Nakon toga, postavilo se pitanje šta će biti sa ostatkom zemlje, budući da su đaci iz centralne Srbije još uvek na raspustu, a u školske klupe trebalo je da se 18. februara.

 

Nakon prijave epidemije  gripa na teritorji Rasinskog okruga prošle nedelje, kada je broj obolelih bio najveći među predškolskom i školskom decom, ove nedelje zabeležen je veći broj obolelih među radno sposobnim stanovništvom, starijom populacijom i hroničnim pacijentima.