MINISTARKA GRUJIČIĆ OBIŠLA POVREĐENU RADNICU FABRIKE TRAJAL

Ministarka zdravlja Danica Grujičić obišla je danas radnicu povređenu u fabrici „Trajal” iz Kruševca koja je smeštena na odeljenju intenzivne nege Vojnomedicinske akademije u Beogradu.

Grujičić je nakon posete rekla da devojka ima povredu pluća, kontuziju koja je posledica udarnog talasa i zbog toga se trenutno nalazi u intenzivnoj nezi, da je stabilnih vitalnih parametara, ali da se stanje i dalje prati, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

„Ona ima i povredu glave koja je nastala prilikom pada grede i stvorila sitna kontuziona žarišta, ali je posle terapije koju je dobila značajno bolje i van je životne opasnosti”, rekla je ministarka i pohvalila kolege lekare Opšte bolnice Kruševac i Vojnomedicinske akademije u Beogradu koji su brzo i adekvatno reagovali kako bi pacijentkinja bila što pre zbrinuta.

Grujičić je izrazila saučešće porodici poginulog radnika i nadu da će se tri povređena radnika koja se nalaze u Opštoj bolnici Kruševac brzo i uspešno oporaviti.

U nesreći koja se dogodila u fabrici „Trajal” u Kruševcu, jedna osoba je poginula, četiri su povređene, među kojima je jedna osoba teže povređena i ona je smeštena na odeljenje intenzivne nege Vojnomedicinske akademije u Beogradu.