METEOS: U SUBOTU TOPLO I UGLAVNOM SUNČANO

U subotu još malo toplije i pretežno sunčano uz slabu do umerenu oblačnost popodne na severu Srbije. Krajem dana na jugozapadu Srbije je moguća pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova. Vetar slab promenljiv ili istočni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 8°Cdo 14°C, a maksimalnaod 26°C do 29°C.

U subotu u Kruševcu toplo i pretežno sunčano. Vetar slab istočni i severoistočni ilipromenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 11°C, a maksimalna do 29°C. 

U nedelju toplo sa sunčanim periodima i nestabilno uz dnevni razvoj oblaka sa kratkotrajnim lokalnim pljuskovima i grmljavinom popodne. Loklano jači pljuskovi su mogući u zapadnim i južnim predelima, dok će na severu Srbije pojava pljuskova biti ređa. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 9°Cdo 16°C, a maksimalnaod 25°C do 29°C.

U ponedeljak nestabilno i promenljivo oblačno sa češćim lokalnim pljuskovima u jugozapadnim, centralnim i južnim predelima, dok bi na severu i istoku bilo pretežno suvo sa više sunčanih perioda. U utorak sunčani intervali i toplo sa dnevnim razvojem oblaka i ređim lokalnim pljuskovima popodne. Od srede do kraja sedmice toplo i nestabilno vreme sa sunčanim periodima i dnevnim razvojem oblaka koji mogu usloviti kratkotrajne lokalne pljuskove sa grmljavinom.