METEOS: U SUBOTU SVEŽIJE, POVREMENO MOGUĆA KIŠA

U subotu na severu Srbije promenljivo oblačno sa sunčanim periodima uz prijatnu dnevnu temperaturu. U ostalim predelima povremena kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom sa više padavina za jugoistoku i jugu Srbije, gde će biti najsvežije. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 14°C do 18°C, a maksimalna od 19°C na jugu do 27°C po Vojvodini. Uveče suvo i sveže. Temperatura u 22h od 16°C do 20°C.

U subotu u Kruševcu svežije i oblačno sa kišom i pljuskovima povremeno. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 16°C, a maksimalna do 22°C. Uveče suvo.  

U nedelju malo toplije sa sunčanim periodima i prijatnom dnevnom temperaturom ispod proseka za jul. Dnevni razvoj oblaka može usloviti ređu pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom, pre svega na zapadu i jugozapadu Srbije. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 11°C do 17°C, a maksimalna od 24°C do 28°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 16°C do 20°C.

Prva tri dana iduće sedmice takođe prijatne temperature, ispod 30°C u svim krajevima uz duže sunčane periode i dnevni razvoj oblaka sa retkom pojavom kratkotrajnih lokalnih pljuskova. U drugoj polovini iduće sedmice se ponovo očekuje vrućina.