METEOS: U SUBOTU PROMENLJIVO OBLAČNO I SUVO

U subotu suvo uz porast temperature u odnosu na petak i promenljivu oblačnost sa malo sunčanih intervala. Duvaće slab umeren jugoistočni vetar u pomoravlju i podunavlju, krajem dana u pojačanju u južnom Banatu. U ostalim krajevima vetar slab jugoistočni, istočni i severoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -1°C do 3°C, a maksimalna od 5°C u Negotinu do 10°C u centralnoj Srbiji. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 2°C do 5°C.

U subotu u Kruševcu promenljivo oblačno i suvo. Vetar slab istočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 1°C, a maksimalna do 9°C.

U nedelju dolazi do naoblačenja sa kišom koje zahvata zapadne i južne predele i premešta se ka centralnim i istočnim krajevima tokom dana. Šansa za kišu je znatno manja na severu Srbije. Temperatura iznad proseka za početak decembra, ali će u košavskom području biti veoma vetrovito što će malo povećavati osećaj hladnoće. Udari jugoistočnog vetra u južnom Banatu biće preko 80 km/h. U ostalim krajevima vetar slabiji južni ili istočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 2°C do 6°C, a maksimalna od 7°C do 11°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 3°C do 7°C.

U ponedeljak će vetar malo oslabiti, a kišna zona se premešta ka severoistoku i istoku. Tokom većeg dela iduće sedmice biće toplije od proseka uz umeren do pojačan jugoistočni vetar u košavskom području. To će biti relativno toplija varijanta košave, jer ne donosi zahlađenje. Kiša se može očekivati u petak i subotu.