METEOS: POSTEPENO ZAHLAĐENJE UZ POVREMENU KIŠU

U subotu zahlađenje sa kišom koja se premešta od severozapada ka jugu Srbije. Na severu Srbije padavine prestaju sredinom dana uz razvedravanje po Vojvodini. Kasnije popodne padavine prestaju i u centralnim predelima, a zadržavaju se samo na jugu do kraja dana. Na planinama kiša prelazi u sneg iznad 1000 mnv. Vetar umeren severni i severozapadni, u Vojvodini i Timočkoj Krajini pojačan. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 6°C do 10°C, maksimalna u toku jutra i prepodneva od 9°C na severu do 13°C u Negotinu i u padu tokom popodneva. Minimalna temperatura biće na kraju dana od 2°C na severu do 6°C na jugu Srbije. Uveče samo na jugu sa kišom u nižim predelima i snegom u planinama, a u ostalim krajevima suvo uz razvedravanje. Temperatura u 22 sata od 2°C do 6°C.

U subotu u Kruševcu postepeno zahlađenje uz povremenu kišu. Vetar umeren severni i severozapadni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura 6°C, a maksimalna do 11°C i u padu popodne. Uveče kiša prestaje. 

U nedelju ujutru ponegde slab mraz i sveže tokom dana sa dužim sunčanim periodima i malo oblaka. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -3°C do 1°C, maksimalna od 8°C do 11°C. Uveče vedro i hladno. Temperatura u 22 sata od -1°C do 3°C.

U ponedeljak ujutru je moguć slab mraz, ali će tokom dana biti dosta toplije nego u nedelju i pretežno sunčano. U utorak još toplije vreme i znatno iznad proseka za ovo doba godine, u većini mesta oko 20°C. U sredu zahlađenje sa kišom, a na planinama sa snegom. U četvrtak razvedravanje, a zatim pretežno sunčano u drugoj polovini sedmice uz porast temperature.