METEOS: U SREDU U KRUŠEVCU TEMPERATURA I DO 41°C

U sredu pretežno sunčano i velika vrućina. Popodne sledi razvoj oblaka na zapadu i severu Srbije koji će usloviti kratkotrajne lokalne pljuskove kasnije popodne i krajem dana na tom području. Na istoku i jugu Srbije ostaje sunčano. Vetar umeren jugoistočni u pomoravlju i podunavlju pojačan, u južnom Banatu pojačan. To će biti vrlo topao vetar i neće puno doprineti smanjenju osećaja toplote. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 18°C u Požegi do 28°C u Vršcu, a maksimalna od 36°C u Somboru do 41°C u više gradova centralne Srbije.

U sredu u Kruševcu sunčano i velika vrućina. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 20°C, a maksimalna do 41°C.

U četvrtak sunčano i svega nekoliko stepeni manja vrućina nego u sredu uz razvoj oblaka popodne i lokalne pljuskove sa grmljavinom krajem dana. Vetar slab do umeren severozapadni na zapadu, a na istoku istočni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 18°C do 23°C, a maksimalna od 33°C u Somboru do 39°C na jugu Srbije.

U petak i za vikend temperatura u postepenom padu uz prijatnije vreme, ali sa povremenom kišom i lokalno obilnim pljuskovima. Moguće su i lokalne nepogode praćene gradom.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.