METEOS: U SREDU TOPLO, POPODNE KIŠA I PLJUSKOVI

U sredu naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima zahvata većinu predela, a najpre zapad i sever Srbije i premešta se u toku dana na ostale krajeve. Pre podne na istoku i jugu suvo, a popodne će biti više padavina u centralnim predelima, gde je moguća lokalno obilnija kiša. Vetar ujutru pojačan jugoistočni u pomoravlju i podunavlju, a zatim u slabljenju i skretanju na zapadni i severozapadni, kako budu oblaci nailazili i počinjala kiša. Više će osvežiti na severu Srbije, dok na jugu ostaje vrlo toplo. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 9°C do 15°C, a maksimalna od 19°C u Somboru do 29°C na jugu, u Leskovcu.

U sredu u Kruševcu toplo uz postepeno naoblačenje koje će popodne usloviti kiše i lokalne pljuskove. Vetar južni, a popodne jugozapadni i zapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 12°C, a maksimalna do 27°C.

U četvrtak i petak svežije i promenljivo oblačno sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima. U subotu pre podne suvo sa sunčanim periodima, a popodne naoblačenje sa kišom i pljuskovima dolazi sa jugozapada. U nedelju svežije sa čestom kišom.