METEOS: U PONEDELJAK MALO TOPLIJE, TEMPERATURA DO 11°C

U ponedeljak ujutru slab i umeren mraz, a tokom dana pretežno sunčano i hladnije vreme od proseka za ovo doba godine, ali ipak nekoliko stepeni toplije tokom dana nego u nedelju. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -8°C do -1°C, a maksimalna dnevna od 8°C u Dimitrovgradu do 13°C na severu i zapadu Srbije. Uveče suvo i hladno. Temperatura u 22h od 1°C do 5°C.

U ponedeljak ujutru mraz u Kruševcu. Tokom dana pretežno sunčano i malo toplije nego u nedelju, ali i dalje ispod proseka. Vetar slab do umeren istočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -6°C, maksimalna do 11°C. Uveče suvo i hladno. 

U utorak samo na jugu i jugoistoku Srbije oblačno sa mogućom slabom kišom i susnežicom, a u ostalim krajevima sunčano i toplije. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -3°C do 1°C, a maksimalna dnevna od 8°C u Dimitrovgradu do 16°C na severu Vojvodine.

Od srede se nastavlja svakodnevni porast temperature uz pretežno sunčano vreme. Jutarnji mrazevi će oslabiti i prestati u drugoj polovini sedmice, a maksimalne temperature će biti oko 20°C.