METEOS: U PETAK TOPLIJE UZ PROMENLJIVU OBLAČNOST

U petak umereno toplo uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Krajem dana i u noći ka suboti kiša na severu Srbije. Vetar ujutru slab zapadni, a tokom dana slab do umeren jugozapadni i južni. Pritisak oko normale i u opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od 3°C do 10°C, maksimalna od 17°C do 21°C. Uveče je moguća kiša na severu Srbije. Temperatura u 22 sata od 8°C do 14°C.

U petak u Kruševcu toplije uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Vetar slab južni i jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 5°C, a maksimalna do 21°C. Uveče suvo.

U subotu oblačno i malo hladnije sa kišom, obilnijom na severu i zapadu Srbije. Na jugu sunčani intervali i toplije uz vrlo malo kiše. Vetar umeren severni i severozapadni, na jugu Srbije jugozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 6°C do 10°C, maksimalna od 12°C na severu do 20°C na jugu Srbije. Uveče kiša, osim na jugu. Temperatura u 22h od 7°C do 11°C.

U nedelju promenljivo oblačno sa povremenom kišom. U ponedeljak zahlađenje sa kišom, a u planinama iznad 800 mnv sa snegom uz pojačan severni vetar. U utorak još hladnije sa kišom i mogućom susnežicom i snegom ujutru ponegde i u nižim predelima, posebno na zapadu Srbije.