METEOS: U PETAK SMENA SUNČANIH I OBLAČNIH PERIODA

U petak promenljivo vreme uz smenu kraćih sunčanih i dužih oblačnih perioda sa kratkotrajnom kišom povremeno i uz lokalne pljuskove ponegde. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar u košavskom području, a u ostalim krajevima slab južni ili istočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 7°C do 12°C, a maksimalna od 14°C u Negotinu do 21°C na jugu Srbije, u Vranju. Uveče je moguća kiša ponegde na severu. Temperatura u 22 sata od 10°C do 13°C.

U petak u Kruševcu promenljivo oblačno vreme uz moguću kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak. Vetar slab do umeren istočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 9°C, maksimalna do 18°C. Uveče suvo. 

U subotu u većini krajeva pretežno suvo i toplije sa sunčanim periodima uz dnevni razvoj oblaka. Ipak, popodne postoji šansa za pojavu kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova sa većom šansom na jugozapadu i zapadu Srbije i u centralnim predelima. Jugoistočni vetar će malo oslabiti u košavskom području, a u ostalim krajevima slab južni ili istočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 8°C do 12°C, a maksimalna od 19°C do 23°C. Uveče je moguća kiša ponegde na zapadu Srbije i u centralnim predelima. Temperatura u 22 sata od 12°C do 16°C.

U nedelju promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, ali i mogućom kratkotrajnom kišom. U košavskom području biće vetrovito uz umeren do pojačan jugoistočni vetar. Prva tri dana iduće sedmice se nastavlja promenljivo vreme sa smenom suvih i kišnih intervala.