METEOS: U PETAK POPODNE ZAHLAĐENJE, U SUBOTU SNEG

U petak naoblačenje sa kišom i zahlađenje zahvata najpre sever i zapad Srbije. Pre podne u centralnim i južnim predelima suvo i relativno toplo, a zatim počinje kiša u centralnim krajevima, a na jugu Srbije kiša tek uveče. U jutarnjim satima će biti toplije nego popodne i uveče na severu Srbije usled pada temperature tokom dana. Duvaće slab do umeren severni i severozapadni vetar. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 6°Cdo 10°C što će biti i maksimalna na severu Srbije. Popodnevna temperatura od 6°C na severu Vojvodine do14°C na jugu Srbije, a minimalna temperatura uveče od 3°C na severu do 8°C na jugu Srbije.

U planinskim predelima naoblačenje sa kišom koja popodne prelazi u sneg do 1200 mnv, a uveče se snežna granica spušta do 800 mnv na zapadu Srbije.

U petak u Kruševcu toplo uz sunčane intervale ujutru, a zatmi dolazi do naoblačenja popodne i uveče će padatikiša. Vetar slab zapadni i severozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna 5°C, a maksimalna 14°C.

U subotu hladnije sa susnežicom i snegom u zapadnim i centralnim predelima Srbije, na istoku i jugu je verovatnija kiša, a na severu Vojvodine suvo. U nedelju i dalje oblačno uz kišu, susnežicu i sneg. Očekuje se 5 do 15 cm snega u nižim predelima zapadne Srbije, u Beogradu svega nekoliko cm snega koji će se topiti. Od ponedeljka sledi brzi porast temperature uz pojačan južni i jugoistočni vetar. Veći deo iduće sedmice biće toplije od proseka.