METEOS: U ČETVRTAK PROMENLJIVO, POVREMENO PLJUSKOVI

U četvrtak promenljivo oblačno sa malo sunčanih intervala i razvojem oblaka sa čestom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Popodne i krajem dana ponegde može pasti i preko 30 lit/m2 kiše za sat-dva uz moguć grad i lokalne bujice. Vetar slab južni i jugoistočni, u pomoravlju i podunavlju umeren jugoistočni, a krajem dana na severu u skretanju na severoistočni i severni. U zonama pljuskova vetar na kratko pojačan. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 14°C do 18°C, a maksimalna od 24°C do 28°C. Uveče ponegde kiša i pljuskovi. Temperatura u 22 sata od 15°C do 20°C. 

U četvrtak u Kruševcu promenljivo oblačno sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Biće i sunčanih intervala. Vetar slab do umeren istočni i severoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 16°C, maksimalna 28°C. 

U petak malo svežije i pretežno oblačno sa čestom i lokalno obilnom kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Ponegde može pasti i preko 30 lit/m2 kiše za sat-dva uz moguće lokalne bujice. Moguće su i nepogode  sa gradom. Vetar slab do umeren severni i istočni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 14°C do 18°C, a maksimalna od 20°C do 26°C. Uveče ponegde kiša i pljuskovi. Temperatura u 22 sata od 16°C do 20°C.

U subotu takođe postoji šansa za povremenu kišu i pljuskove uz promenljivo oblačno vreme. U nedelju na severu Srbije suvo, a u centrlanim i južnim predelima sa povremenom kišom i pljuskovima. Od ponedeljak se očekuje sve više sunčanih sati i toplije vreme.