METEOS: SUNČANO I TOPLO, UZ SLABU OBLAČNOST TOKOM DANA

U subotu sunčano i toplo uz razvoj slabe prolazne oblačnosti prepodne i tokom dana. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 10°C do 16°C, a maksimalna od 26°C do 28°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 18°C do 22°C. 

U subotu u Kruševcu sunčano i toplo uz razvoj slabe prolazne oblačnosti tokom dana. Vetar slab severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 13°C, maksimalna oko 27C.

U nedelju sunčano i vrlo toplo sa temperaturama oko ili malo iznad 30°C. Vetar prepodne slab severozapadni i severoistočni, a popodne jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 13°C do 17°C, a maksimalna od 30°C do 31°C. Uveče suvo.

U ponedeljak sunčano i još toplije sa temperaturama oko ili malo iznad 32°C.

U utorak rano ujutru i prepodne moguće prolazno naoblačenje na severu, u centralnim i zapadnim predelima. Moguća je slaba prolazna kiša na zapadu Srbije i delom u centralnim predelima. Tokom prepodneva se razvedrava uz prestanak padavina, a popodne sunčano vreme uz malo niže maksimalne temperature nego u ponedeljak ali i dalje vrlo toplo.

U sredu sunčano i vruće, do 35-36°C u svim krajevima.

U četvrtak i dalje vrlo toplo. Na severu nešto niže i prijatnije maksimalne temperature, a na jugu vruće. Prepodne pretežno sunčano, a popodne moguće naoblačenje u većini krajeva sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, po današnjoj prognozi.