METEOS: SUNČANO I TOPLO, ALI UZ RAZVOJ OBLAKA

U petak vrlo toplo sa dužim sunčanim periodima u većini krajeva. Na severu Vojvodine ujutru i pre podne prolazna oblačnost sa ponekim lokalnim pljuskom. Ovi oblaci odlaze na istok. Popodne sledi jači razvoj oblaka na zapadu i jugozapadu Srbije sa lokalnim pljuskovima koji se šire krajem dana ka istoku na ostale krajeve. Vetar slab južni ili promenljiv, a krajem dana zapadnih pravaca, u zoni pljuskova pojačan na kratko. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 14°C do 21°C, a maksimalna od 30°C u Subotici do 35°C u Prijepolju. Uveče su mogući lokalni pljuskovi.

U petak u Kruševcu sunčano i vrlo toplo uz popodnevni razvoj oblaka. Krajemdan su mogući lokalni pljuskovi. Vetar slab promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 18°C, a maksimalna do 33°C.

Za vikend nekoliko stepeni niža i prijatnija temperatura uz nestabilno vreme i povremenu kišu i  lokalne pljuskove. U nedelju na severu i zapadu Srbije je manja šansa za kišu. U ponedeljak i utorak pretežno sunčano i vrlo toplo, ali u utorak krajam dana razvoj oblaka donosi ponovo lokalne pljuskove. U sredu i četvrtak svežije sa povremenom kišom i pljuskovima.