METEOS: PROMENLJIVO OBLAČNO U SUBOTU, KIŠA POPODNE

U subotu hladnije uz naoblačenje sa kišom koje se premešta od severozapada ka jugoistoku. Samo će na krajnjem jugu Srbije biti suvo veći deo dana sa sunčanim periodima i toplije nego na zapadu i severu. Vetar slab do umeren severozapadni, u Timočkoj Krajini pojačan. Pritisak oko normale sa tendencijom porasta. Minimalna temperatura od 5°C na severu Vojvodine do 12°C u Negotinu, a maksimalna od 10°C u Subotici do 19°C u Leskovcu. Uveče slaba kiša u zapadnim i centralnim predelima koja postepeno prestaje. Vodostaji na rekama u porastu usled kiša koje su padale prethodnih dana. Nema opasnosti od poplava.

U subotu u Kruševcu promenljiva oblačnost sa sunčanim periodima, a kasnije popodne može biti malo kiše. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 9°C, a maksimalna do 15°C.

U nedelju hladno uz prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Iduće sedmice pretežno sunčano sa vrlo hladnim jutrima u ponedeljak i utorak, ponegde sa slabim prizemnim mrazem. Dnevna temperatura u svakodnevnom porastu, pa bi od srede bilo toplije vreme od proseka za ovo doba godine.