METEOS: PROMENLJIVO OBLAČNO I SA POVREMENOM KIŠOM

U subotu promenljivo i nestabilno vreme uz sunčane periode i dnevni razvoj oblaka sa povremenom kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Moguće su i lokalne nepogode. Znatno manja šansa za kišu je u Vojvodini gde će biti više sunčanih sati. Vetar slab do umeren severni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 12°C do 16°C, a maksimalna od 22°C do 25°C. Uveče je moguća kiša u centralnim, južnim i istočnim predelima. Temperatura u 22 sata od 15°C do 18°C.

U subotu u Kruševcu promenljivo oblačno i nestabilno vreme sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab severni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 15°C, maksimalna do 23°C. Uveče je takođe moguća kiša.

U nedelju sunčani periodi uz dnevni razvoj oblaka sa povremenom kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Veća šansa za pljuskove je u zapadnoj, centralnoj i južnoj Srbiji, a više sunčanih sati biće na severu. Vetar slab do umeren severni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 12°C do 15°C, a maksimalna od 23°C do 27°C. Uveče je moguća kratkotrajna kiša ponegde na zapadu i severu. Temperatura u 22 sata od 15°C do 19°C.

U ponedeljak toplije i sparno sa dužim sunčanim periodima u prvom delu dana, a popodne nestabilno sa razvojem oblaka uz povremenu kišu i kratkotrajne lokalne pljuskove sa grmljavinom, najpre na zapadu i jugu Srbije. Kiša i pljuskovi su mogući i uveče i u noći ka utorku. Od utorka do kraja iduće sedmice se nastavlja promenljivo i nestabilno vreme sa smenom sunčanih i oblačnih perioda i kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima.