METEOS: OD UTORKA PERIOD TROPSKIH VRUĆINA

U utorak sunčano i vrlo toplo. Tokom popodneva se očekuje razvoj prolazne oblačnosti u krajnjim južnim i jugozapadnim krajevima sa mogućom kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom povremeno. Vetar slab promenljiv. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 16°C do 22°C, a maksimalna od 36°C do 39°C u Bajinoj Bašti i Prijepolju.

U utorak sunčano i vrlo toplo. Vetar slab južni i jugoistočni ili promenljiv. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 19°C, a maksimalna do 38°C.

UPOZORENJE: Do petka tropske vrućine u svim predelima. Na jugu i jugozapadu Srbije maksimalne temperature mogu dostići 42°C! Usled povećane vlažnosti vazduha, osećaj toplote može biti i veći! Neophodno je izbegavati izlaganje suncu u najtoplijem delu dana. U ovom periodu i tokom noći toplo i sparno.

U četvrtak kasno popodne i predveče u regionu Beograda, centralnim, jugozapadnimi južnim predelima Srbije moguća je kiša povremeno ili pljuskovi sa grmljavinom uz pojačan vetar. U petak kasno predveče, uveče i tokom noći ka suboti kiša ili pljuskovi sa grmljavinom uz lokalno obilne padavine. Postoji šansa i za nepogode praćene gradom.

Za vikend niže i prijatnije temperature, ali i dalje vrlo toplo.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.