METEOS: JUTRO OBLAČNO, TOKOM DANA TOPLIJE, OKO 15°C

U četvrtak pretežno sunčano i znatno toplije. Međutim, ujutru će ponegde biti magle, koja se po kotlinama zapadne i južne Srbije može zadržati veći deo dana, pa će u tim oblastima biti hladnije. U većini ostalih predela vrlo toplo za ovo doba godine. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -3°C u Požegi do 4°C u Beogradu, a maksimalna dnevna od 8°C na jugu Srbije do 18°C u Loznici, a Užicu može biti svega oko 0°C zbog magle. Uveče suvo i relativno toplo. Temperatura u 22h od 0°C do 8°C.

U četvrtak ujutru umereno oblačno u Kruševcu, a od sredine dana pretežno sunčano i toplije od proseka. Vetar slab južni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura oko -1°C, a maksimalna oko 15°C.

U petak takođe toplo i pretežno sunčano, ali sa nekoliko stepeni nižom temperaturom nego u četvrtak. Kasnije popodne naoblačenje na severu, a uveče je moguća kratkotrajna kiša koja se tokom noći ka suboti premešta ka jugu. Vetar slab, ujutru južni i jugozapadni, a popodne severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -3°C u Požegi do 5°C u Beogradu, a maksimalna dnevna od 10°C do 15°C, po maglovitim kotlinama hladnije.

U subotu i nedelju malo hladnije i promenljivo oblačno sa malom šansom da ponegde bude kratkotrajne kiše. U većini predela suvo. U nedelju i ponedeljak će duvati umeren jugoistočni vetar u pomoravlju i podunavlju. U ponedeljak i utorak toplije, a u sredu hladnije sa kišom.