METEOS: JUTRO HLADNO, TOKOM DANA TOPLIJE OD PROSEKA

U sredu ujutru hladno i ponegde maglovito, a tokom dana toplije od proseka za sredinu oktobra. Pre podne sunčano, a od sredine dana umereno naoblačenje na severu Srbije sa vrlo malom šansom za poneku kap kiše. Ostaje suvo u većini predela. Vetar ujutru slab jugozapadni, a popodne slab do umeren severozapadni vetar. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 0°C do 10°C, a maksimalna od 19°C na severu Vojvodine do 24°C u Negotinu. Uveče suvo. Temperatura u 22 sata od 8°C do 14°C.

U sredu u Kruševcu nakon hladnog jutra, tokom dana sunčano i toplije od proseka. Vetar slab, ujutru južni, a popodne severozapadni vetar. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 2°C, a maksimalna oko 22°C. Uveče suvo.

U četvrtak svežije uz sunčane periode i malo oblaka. Vetar slab do  umeren severnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 5°C do 9°C, a maksimalna od 16°C do 19°C, u Negotinu 21°C. Uveče suvo. Temperatura u 22 sata od 6°C do 11°C.

U petak jutro vrlo hladno, a tokom dana sunčano i toplije nego u četvrtak. Duvaće umeren jugoistočni vetar u košavskom području, a na jugu Banata povremeno pojačan. Za vikend toplije uz prolaznu oblačnost u subotu koja može uzrokovati kratkotrajnu kišu na severu Srbije, dok će u nedelju biti suvo prema današnjoj prognozi. Iduće sedmice toplo za drugu polovinu oktobra.

Foto: Jezero Ćelije – D. Ivanović