METEOS: JUTARNJI MRAZ, TOKOM DANA UMERENO OBLAČNO

U petak još malo toplije, ali uz naoblačenje na severu Srbije gde je moguća slaba kiša. U centralnim i južnim krajevima suvo sa sunčanim intervalima. Krajem dana i u noći ka suboti se naoblačenje širi na centralne i južne predele. Vetar ujutru umeren do pojačan jugoistočni u košavskom području, a popodne u slabljenju i skretanju na jugozapadni i zapadni na severu Srbije. U ostalim krajevima vetar slab istočni i južni.

U Kruševcu u petak ujutru slab mraz, a tokom dana sunčani periodi i umerena oblačnost. Vetar ujutru slab severni i istočni, a popodne južni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -4°C, a maksimalna do 13°C. 

U subotu ujutru prolazna kiša u većini krajeva koja prestaje uz razilaženje oblaka tokom dana i sunčane intervale popodne. U nedelju toplije sa sunčanim periodima pre podne. U ponedeljak zahlađenje sa kišom u svim krajevima, a na planinama sa snegom. U utorak i sredinom iduće sedmice hladnije od proseka sa povremenom kišom, a u planinama iznad 800 mnv sa snegom. Ponegde u u nižim predelima može biti susnežice tokom iduće sedmice.