METEOS: DO SREDE SUNČANO I SVE TOPLIJE

U subotu pretežno sunčano i još malo toplije. Slab dnevni razvoj oblaka se očekuje na istoku i jugoistoku Srbije. Vetar slab jugoistočni na severu Srbije, a na jugu severoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 12°C do 19°C, a maksimalna od 30°C do 33°C.

U subotu u Kruševcu pretežno sunčano i još malo toplije. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 14°C, a maksimalna do 32°C.

U nedelju  pretežno sunčano i još toplije nego u subotu. Popodne na jugozapadu razvoj oblaka može usloviti ređu pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova na tom području. maksimalna od 33°C do 36°C.

Prva tri dana naredne sedmice temperatura u daljem porastu i velika vrućina. Maksimalne temperature u ponedeljak par stepeni iznad 35°C, a u utorak i sredu ponegde blizu 40°C.U popodnevnim satima je moguća ređa pojava lokalnih pljuskova na jugozapadu Srbije.

U sredu popodne i u četvrtak su mogući mestimični lokalni pljuskovi i u ostalim predelima uz manje osveženje, pre svega na severu Srbije. Na jugu se zadržava veoma toplo.