METEOS: U NEDELJU SUNČANO I VRUĆINA, OKO 35°C

U nedelju pretežno sunčano i još toplije nego u subotu, vrućina. Popodne na jugozapadu razvoj oblaka može usloviti ređu pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova na tom području. Vetar slab istočni, u pomoravlju i podunavlju umeren jugoistočni, u južnom Banatu povremeno pojačan, a na jugu Srbije slab severoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 14°C do 22°C, a maksimalna od 33°C do 36°C.

U nedelju u Kruševcu pretežno sunčano i vrućina. Vetar slab severoistočni i istočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 15°C, a maksimalna oko 35°C.

U ponedeljak pretežno sunčano i velika vrućina. Popodne na jugozapadu Srbije razvoj oblaka može usloviti ređu pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova na tom području. Vetar umeren jugoistočni u pomoravlju i podunavlju, u južnom Banatu povremeno pojačan, a u ostalim predelima slab južni ili istočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 16°C do 25°C, a maksimalna od 35°C do 38°C.

U utorak i sredu pretežno sunčano i velika vrućina. Maksimalne temperature blizu 40°C u mnogim mestima. U popodnevnim satima je moguća ređa pojava lokalnih pljuskova na jugozapadu Srbije.

U sredu popodne i u četvrtak su mogući mestimični lokalni pljuskovi i u ostalim predelima uz manje osveženje, pre svega na severu Srbije. Na jugu se zadržava veoma toplo. Maksimalna temperatura neće padati ispod 30°C najmanje do početka avgusta.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.