MERE ZAŠTITE OD COVID19 MNOGI VEĆ NE POŠTUJU

Gotovo dva meseca na snazi je vanredno stanje u kojem smo imali svakodnevni policijski čas. Broj novoinficiranih virusom Covid19 je drastično opao u odnosu na period sa početka epidemije, ali to ne znači da sada treba da se opustimo i zaboravimo potpuno na sve one mere zaštite koje smo poštovali od početka marta.

 

U Svetskoj zdravstvenoj organizacija navode da je trenutno u razvoju najmanje 20 različitih vakcina protiv COVID-19, uključujući nekoliko njih koje su već u fazi kliničkog ispitivanja. Na donatorskoj konferenciji koja je juče održana, obećano je nešto više od 5,4 milijarde evra donacija za borbu protiv Covida, između ostalog i za finansiranje pronalaska vakcine. Srbija će na poziv Evropske unije izdvojiti dva miliona evra donacije za borbu protiv korona virusa, saopštila nam je premijerka Srbije Ana Brnabić. A opuštanje građana Srbije je već evidentno iako ne bi smelo da ga bude.

 

Tek kada se broj zaraženih bude održavao na nuli i kada ne budemo imali smrtnih slučajeva možemo da odahnemo i kažemo da smo pobedili koronu.