MALENO SRCE NIJE IZDRŽALO .. PREMINUO DUŠAN TODOROVIĆ

Dušan Todorović, četvorogodišnji dečak iz Svilajnca koji je bolovao od karcinoma neoblasma, preminuo je u bolnici u Barseloni.

 

Otac mališana, Aleksandar Todorović, objavio je potresnu poruku na svom Fejsbuku. „Spavaj.. Sine! Dosta si se namučio, mirno spavaj, dovoljno si postigao u životu, ŠAMPIONE!“, napisao je otac.

 

Dušan je u Barselonu otišao sredinom septembra, nakon što je u Srbiji pokrenuta akcija prikupljanja pomoći za nastavak njegovog lečenja. Uprkoj lavovskoj borbi, Dušan je izgubio najvažniju bitku.

 

Borba za život ovog dečaka podigla je Srbiju na noge, a novac se sakupljao na sve strane, a Fondacija „Podrži život“, koja je pokrenula akciju prikupljanja pomoći za to dete, apelovala je da se novac hitno skupi. Kada je još sve bilo neizvesno, a Dušanovo stanje bilo kritično, u subotu, 15. septembra, odjeknula je vest da je sav novac prikupljen (ukupno nešto više od 191.000 evra), zahvaljujući anonimnom donatoru, koji uplatio tih nedostajućih 70.000 evra, direktno na račun klinike u Barseloni. Kasnije se ispostavilo da reč o fudbaleru Nemanji Matiću. Nekoliko sati kasnije u Svilajnac je stigao helikopter Vlade Srbije po Dušana, a zatim je iz Beograda avionom Vlade Srbije prevezen u Barselonu. Tamo su mu urađene potrebne analize, ali nastavak lečenja raka nadbubrežne žlezde – neuroblastoma, koji mu se pre tri meseca vratio, nije dočekao.