MALA ŠKOLA KERAMIKE I PROMOCIJA KNJIGE

U ponedeljak, 4. februara  2019. godine, od 16.00 do 19.00 sati održaće se likovna radionica za decu „Mala škola keramike“ u Medija centru Kulturnog centra Kruševac. Mogu se prijaviti svi svi zainteresovani učenici od 7 do 14 godina. Realizator ove kreativne radionice biće  Tatjana Ivanišević Radojković, diplomirani slikar keramičar.

 

Plan i program radionice: Upoznavanje polaznika sa svojstvima gline kao materijala za oblikovanje i kratki prikaz razvoja  umetničkih predmeta od keramike kroz istoriju (Prezentacija je prilagođenaa uzrastu polaznika). Izrada posude „iz ruke dekorisana utiskivanjem, oblikovanje pomoću glinenih „glistica“,  pečat sa ličnim znakom, kreiranje dekorativnog magneta.

 

Tatjana Ivanišević Radojković, dipl.slikar keramičar diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu. Radna biografija: Od 2005. godine je član ULUPUDSA; Od 2010.godine  zaposlena je u PU “11.april“, Novi Beograd kao stručni saradnik – pedagog za likovno; Izlagala na brojnim zajedničkim i samostalnim izložbama umetničke keramike u Srbiji i inostranstvu; Dobitnik  ULUPUDS-ove nagrade za najbolju izložbu u 2011. godini u galeriji „Singidunum“ u Beogradu; Autor akreditovanog semnara „Modelovanje u funkciji učenja i napredovanja, nekad i sad – podrška razvoju, uvek“, namenjenog stručnom usavršavanju vaspitača i učitelja; Realizator na akreditovanom seminaru „Keramika-tradicija, kultura, radost“, namenjenog stručnom usavršavanju vaspitača i učitelja.

 

U ponedeljak, 4.februara, sa početkom u 19 sati u Beloj sali Kulturnog centra Kruševac biće predstavljena knjiga U KANDŽAMA ZVERI, autora Rose Mirković Lazović iz Kraljeva. Ova knjiga proze bavi se problemom nasilja nad decom. O knjizi će pored autora govoriti i Sreten Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za kulturu Grada Kraljeva, Radmila Vesković, lektor i urednik knjige i Miloš Milišić, književni kritičar.