MAGNETNA REZONANCA DOPREMLJENA U KRUŠEVAC

U Kruševac je dopremljen najsavremeniji medicinski dijagnostički sistem „magnetna rezonanca“, koji će biti smešten u novi blok u zgradi Dijagnostičkog centra. Očekuje se da će prvi pacijenti usluge magnetne rezonance u Kruševcu moći da koriste najkasnije početkom sledeće godine.

Magnetna rezonanca, čija je vrednost 450.000 evra, kupljena je sredstvima Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Republike Srbije. Kruševac je sada jedan od retkih gradova u Srbiji, van kliničkih centara, koji će imati magnetnu rezonancu. Do sada je Opšta Bolnica Kruševac pacijente za snimak na ovakvom uređaju upućivala u Niš ili Beograd. U narednom periodu sledi montaža magnetne rezonance i prateće opreme, kao i dodatna stručna edukacija medicinskog osoblja koje će ubuduće raditi na ovom najsavremenijem dijagnostičkom uređaju.

Očekuje se da će prvi pacijenti usluge magnetne rezonance u Kruševcu moći da koriste najkasnije početkom sledeće godine. To će značajno unaprediti kvalitet zdravstvenih usluga za sve građane sa teritorije Rasinskog okruga, jer pregled na magnetnoj rezonanci u Kruševcu će doprineti značajno bržem uspostavljanju precizne dijagnoze kod različitih oboljenja.