LANČANI SUDAR KOD ĆUPRIJE, RASTE BROJ POGINULIH

Prema proceni policije, na mestu udesa, lakše i teže povrede je zadobilo 35 do 40 osoba, a oštećeno je preko 40 vozila, od kojih su neka potpuno uništena. Na tom delu auto-puta dogodile su se, jutros oko 7:20, dve saobraćajne nesreće, po jedna u oba smera, jedna od druge udaljena oko 400 metara.

 

U saobraćajnoj policiji preciziraju da su tri osobe poginule na traci iz pravca Niša, i četiri na traci iz pravca Beograda. Najpre je bilo saopšteno da su na licu mesta stradale tri osobe, zatim šest, a prema najnovijim informacijama stradalo je sedam osoba.

 

U Opštu bolnicu u Jagodini smešteno je sedam povređenih osoba – dvoje državljana Srbije i po jedan Nemac, Grk, Turčin, Albanac i Poljak. Kako je Tanjugu izjavio direktor bolnice Miloš Lukić, jedna osoba je prebačena na Odeljenje neurohirurgije u Ćupriji, a ostale su zadržane u Jagodini, i radi se o hirurškim i ortopedskim povredama.

 

„Povrede su ozbiljne, ali niko nije životno ugrožen“, rekao je Lukić. U Urgentnom centru Opšte bolnice u Ćupriji, centralne i najveće zdravstevne ustanove između Beograda i Niša, na zbrinjavanju povređenih „angažovani su brojni lekari uključujući i direktora Slobodana Gajića“, rečeno je Tanjugu.

 

Do nesreće je najverovatnije došlo usled slabe vidljivosti izazvane maglom.