KO IMA PRAVO NA POMOĆ 18. DECEMBRA, A KO KASNIJE??

Svi oni kojima je rešenje o penzionisanju doneto zaključno sa jučerašnjim datumom (09. decembar 2020.) imaju pravo na jednokratnu pomoć od 5.000 dinara. Oni novac neće dobiti 18. decembra, kao ostali penzioneri, već će im stići po uspostavljanju prve penzije. Ostali će morati da sačekaju sledeću raspodelu pomoći.

Fond će isplatiti novčanu pomoć svim penzionerima, ali i korisnicima privremene naknade – invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti i invalidnoj deci. Pravo imaju i korisnici privremene naknade kod Fonda PIO, a koji su to pravo stekli zaključno sa 9. decembrom 2020. godine.

Kako je ranije najavljeno, za oko 1,7 miliona penzionera u Srbiji isplata jednokratne pomoći počeće sledeće nedelje, dok penzije za novembar stižu danas za one iz fonda zaposlenih uplatom preko tekućeg računa, a poštar će novac doneti sutra, tačnije u petak.

Kako bi nastavili nesmetano da primaju i deo prinadležnosti iz bivših jugoslovenskih republika, u PIO fondu podsećaju penzionere sa prebivalištem u Srbiji, kojima novac stiže iz Bosne i Hercegovine – Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske, odnosno Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, da blagovremeno dostave overene obrasce potvrde o životu, do kraja 2020. godine.

Izvor: novosti.rs